fbpx

POJEDNÁNÍ PRO ŽENY v andělské esenci – proč trpí?

Toto pojednání věnuji na den matek ženám v andělské esenci, jež často strádají v životě a díků se jim nedostává..

Jsou „hodné“ – avšak potýkají se se „zlými“ lidmi.. alespoň tak se jim to jeví a jak z toho ven, to neví ☯️ Vnitřně jsem si přál toto téma rozvinout a poslat do světa žen, neboť stále častěji vnímám příběhy něžného pohlaví, v kterých cítím nesoulady energií dávání a příjímání. Čistě ženám, ovšem i muži si mohou přijít na své, prolíná se to skrz obě pohlaví ✨☯️

Andělské esence: pečující, opatrující, milující a přitom často nedoceněné.. Kvality dobroty, upřímnosti a ochota pomoci, dávat a přitom se na ně nedostává.. Jak je možné, že mnoho příběhů směřuje k těmto andělským ženám, jež si často najdou muže ďábla, který si jich neváží? Někteří je bijí, ponižují nebo se chovají majetnicky? Berou vztah a péči jako samozřejmost, kterou neopětují..

Mnoho je příběhů, kde tyto ženy zastávají za druhé v práci, v rodině, společnosti a místo pochvaly se spíše po nich druzí vozí a různě toho zneužívají.. Přeji si být nápomocný a cítím, že mohu! 🍀 Není teď třeba pitvat tolik příklady těchto zneužití.. avšak snad by se ještě dalo zařadit typické „ano“ – jako odpověď na téměř každou žádost o pomoc, přestože se to nehodí nebo je to doslova nekomfortně zničující až bezohledné..

Vaše „NE“ pro druhé může znamenat vaše „ANO“ pro vás! 💖

Rád bych začal tak, jak si doopravdy zasloužíte.. Milé ženy 🙏💖✨ Chtěl bych vám říct, že jste naprosto úžasné! Je opravdu obdivuhodné, co vše zvládnete a jaké láskyplné esence dáváte i na úkor sebe samých 💖✨

Měli by vás nosit na rukou.. to vás možná napadne, ale mnohé to rovnou zavrhujete, neboť si říkáte, že to je přece v pořádku!

„Takto by se měl chovat každý! Za to by neměl být obdiv, mělo by to být samozřejmostí..“

Cítíte to v sobě a nemůžete ani jinak, je vám líto, kolik lidí toho zneužívá a mně je to líto také.. avšak musím podotknout, že ačkoliv rozumím, tak za mou maličkost to samozřejmostí není a v pořádku také ne.

Budu ti tykat, mohu-li 🙏 … ať je to osobnější.. já jsem Matouš a hádám, že tě to téma zaujalo – neboť jej stále čteš. Za to jsem rád, vítej a nech si vše v klidu projít hlavou, je to dlouhý článek a chce čas, klid a hádám, že možná i kafe a pár sušenek. Věřím, že se to ale vyplatí, možná už víš a tušíš, že mé články schovávají slíbenou pointu, prosím tě tedy – vydrž a nespěchej..

Zatím ti potřebuji vyjádřit vděk za vše, co děláš a jak to děláš 🙏💚 Jsi úžasná bytost, věr nebo ne, ty andělské esence nejsou mýtus.. ne vždy to je však taková výhoda, jak se to možná jeví v rámci ctnosti a ochoty..

Mnoho bytostí si život zde na Zemi přijde vyzkoušet právě skrz ty všechny emoce a prožitky, které se zde nabízí a to jak v tom povznášejícím, tak v tom destruktivním pojetí.. Škála prožitků je tak bohatá, barvitá a pestrá.. lákavá a plná poznání 🙏☯️💜

Zapomněla jsi však, odkud přicházíš a jaká je tvoje minulost. Možná ti přijdou zvláštní ty fráze o pracovnících světla ✨.. a tak dále, ale považ.. Jsi ve světě chaosu všeho, kde si tvé dobroty mnozí lidé neváží a přesto máš v sobě tolik dobroty a touhy povznášet, je to tak?

Máš ve vínku se smát a být veselá, ve skrytu duše bohyně, která svou láskou léčí všechny kolem, až na sebe samou? Ačkoliv na sebe občas zapomínáš, stále jsi oporou a kamarádkou, utěšitelkou.. 💖 Co z toho ale máš ty? Zbude na tebe ten profláknutý dobrý pocit nebo i něco víc? Možná ti o tobě samé něco prozradím..

Děláš to přece pro druhé, ne pro sebe.. říkáš si teď nejspíš něco podobného.. utěšuješ se tím a je to tedy v pořádku, neočekáváš ani ve své podstatě něco na oplátku, chceš taková být a já ti za to děkuji, protože jsi zde na pravém místě (tím myslím jak článek, tak Zemi) a děláš přesně to, co je zde nejvíce potřeba – povznášíš láskou a dobrotou 💜

Teď ti možná prozradím i něco navíc – „Přišla jsi na opravdu zvláštní místo, člověk by si řekl, že dobrotou nemůže nic pokazit a že se vše vrátí, ale nemusí to tak nutně být a vše dobré podle naší logiky nemusím být opravdu dobré!“ ☯️

Ano.. ono to tak funguje v krásných a láskyplných světech a ve zkušenostech z podobných míst, které se ti vryly zřejmě pod kůži 🍀 Naprosto s tebou soucítím, znám to moc dobře, také jsem se chtěl rozdat a s každým vyjít, ale ono to nešlo a já byl nešťastný klukem, co si připadal na zcela ztraceném místě. Jako by to celé byl omyl a já byl na špatném místě, víš? Na místě, které si nezasloužím.

Přišel jsem si tu tak trošku sám a nepochopen, jako by to byla vážně jen chyba – až na to, že to žádná chyba není a že dobro i zlo má mnoho podob, které se zde tak šílené prolínají, až se to těžko odděluje a rozeznává, vše je tu tak duálně propletené, až to splývá do celku ☯️

Krása – ošklivost, chytrost – hloupost, radost – smutek, narození – smrt.. proč ti to vše vlastně říkám? Protože je to jedno a totéž v různém pojetí.. Smrt je totiž novým začátkem a narození je začátkem dalšího konce, který se prolíná.. Z tohoto úhlu pohledu se prolínají životy i čas a prostor. Každý je svým způsobem krásný tam hluboko uvnitř a tma je jen absence světla.. možná je to pro tebe zvláštní vyjádření, omlouvám se, snažím se přiblížit svým jazykem, jak to nejlépe dovedu 🙏☯️💜

Představ si někoho, kdo nikoho nikdy neodmítne! Výborný kamarád, řekneš si možná – vždy se tě zastane, ať se chováš jakkoliv, vždy tě podpoří a vyslechne, ať už jsi udělala cokoliv. Viděl jsem to mnohokrát napsané, že to je ten správný kamarád – anděl! ✨ Ano.. svým způsobem, nicméně co když bude za mnou i když udělám strašné věci?

Mnozí pro svou slávu nevidí druhé..

Co když mi pomůže i na úkor sebe a nebude se pak cítit dobře a já se ani neodvděčím a vezmu to jako samozřejmost? Ano.. vím, ty se odvděčíš a vrátíš mu to třikrát, ale teď čistě hypoteticky.. Není náhodou stát za někým, kdo páchá věci s kterými nesouhlasíš – spoluvina? Není to zároveň neupřímnost k sobě a potlačení sebe samé?

Podporujeme pak jinými slovy v sobě „zrůdnost“ činů, s kterými nerezonujeme, učíme se je brát jako normální a podporujeme dotyčné, aby je dál dělali.. a je jedno, jestli jde o maličkosti a nebo něco většího. Je mi jasné, že máš morální meze a jen podporuješ občas v rámci slušnosti, ale je to správné? Proto nás za mě pravý kamarád v tomto případě upozorní a klidně i „kopne do zadku“ a přestane se s námi bavit, když se měníme špatným směrem, který nikomu neprospívá. Který odmítá vidět, o kterém se odmítá bavit a náš pohled by jej urážel – co když je třeba vytyčit meze? ☯️

Právě to je ta důležitá věc, ten aspekt upřímnosti k sobě samé – že to povíš i za cenu, že to druhé raní a naštve a že nás zavrhne.. Uleví se ti, odpadne z tebe velká zátěž, když to uděláš.. a navíc dotyčné osobě může díky tobě nastat ten úžasný čas, kdy jí konečně dojde, že nejde správným směrem.. a že od ní ti opravdoví kamarádi naopak dávají ruce pryč se slovy, že tohle není v pořádku!

Ti falešní zůstanou, ti co jí podpoří v potápění se ke dnu, co si libují v destrukci, tam je prostě třeba se odtrhnout a dovolit si říct „NE“ jak kvůli sobě, tak kvůli nim, aby jim to mohlo dříve a lépe dojít. Upřímnost sama k sobě je základ 💚

Tvé zdravé a jasné „NE“ k druhým znamená tvá jasné „ANO“ pro tebe!

Nechť si stěžují a utápějí se mezi sebou, nechť se tváří, že je to v pořádku, ačkoliv není a nebo že je vše naopak nespravedlivé, ačkoliv si to sami tvoří Je to ohromná zátěž – nést stížnosti druhých, kteří se sebou nic nedělají a čekají na záchranu. Záchranou je zde odejít a je to v pořádku, v opačném případě se topí naše dobrota s nimi, energie utíká a ty se stáváš slabou..

Když už ti to představování docela jde, čistě hypoteticky si představ, že mnoho těch požadavků a žádostí o pomoc od určité osoby bude opravdu zneužívajících! Pro své pohodlí, pro svou hojnost, pro „kamarádství“ – plno důvodů se najde … Určitě je teď jasný, kam tím zase mířím, tohle ve skutečnosti není hodnotné vyrovnané přátelství..

Ve své podstatě je to téměř otročina a je fuk jestli je nám poděkováno a nebo ne.. Je třeba dávání a dostávání uvést do harmonie a netlačit se do věcí, co jsou nám proti srsti. Ve světě, kde by na sebe byli všichni hodní by to bylo úžasné, bylo by to supr! Vše by fungovalo v radosti a harmonii.. 🍀👌

..nicméně..

Tak to zde není! Proto se logicky najde protipól, chceme-li hodně dávat, splní se nám to tak, že budeme dávat a kdo rád bere stále dokola? Pravý kamarád to nebude.. Aby se hra na hodné a dávající mohla začít hrát, je třeba aby se objevili zlí a beroucí ☯️ … je-li třeba, aby měl manipulátor zábavu, potřebuje najít svou oběť.

Chci tím říct, že než zde začneme plnit své andělské a božské aspekty v plné míře a moudrosti, je třeba přijmout zodpovědnost za to – koho a jak si přitáhneme do života a jak se k nám chová, je to naše zodpovědnost! Manipulátoři odmítají zodpovědnost a pokud ty také, pak lehce můžeš žít ve světě, kde nevíš a nepřijímáš, proč jsou zlí a dobří a proč je tvá dobrota zneužita.

Ve světě, kde to není fér nebo kde je to dílko osudu či náhody a ty jsi jen smolař..

Dovol, abych ti zdůraznil tuto větu – ONO TO TAK NENÍ A POKUD TO TAK MÁŠ, PAK TRPÍŠ A BUDEŠ TRPĚT, DOKUD TO NEPOCHOPÍŠ A NEPŘEVEZMEŠ ZODPOVĚDNOST ZA TO, CO SE V TVÉM ŽIVOTĚ DĚJE.. ☯️

Ve skutečnosti totiž lidé nejsou ani zlí a ani dobří, je v nich obojí a v běžné nevědomosti občanů se nám odráží přesně ten aspekt, který potřebujeme vstřebat, pochopit a zažít.

Tím chci říct, že i ti co využití v povaze nemají -> rádi využijí naší dobroty a v tomto případě nejsou rozhodně zlí, ve skutečnosti jsi tou zlou dámou totiž ty k sobě samé, protože dovolíš, aby se tak lidé chovali a zneužívali tvé dobroty. Já vím.. zní to strašně, soucítím a je mi to líto..

Zcela chápu, že ti to přijde nefér a máš tendenci odmítat, že bys mohla být tou zlou. Netvrdím to však obecně, ale opravdu především ve vztahu k sobě samé a to to tu běží.. tvá láska je vláhou, nemáš-li vláhu, vadneš, jak chceš být pak krásnou růží? 🌹 Jak chceš růst a vonět?

Není to o dobrém a zlém, je to o lásce a sebeúctě k sobě i druhým. V lásce mohu říct „NE“ a nehrát přesvědčovací hry oběti a agresora. Vždy když se to stane, je vhodné jít do uvědomění, že jsi to dopustila a že to také můžeš kdykoliv ukončit právě v rámci sebeúcty a sebelásky k sobě i manipulátorovi. Vždy to lze změnit, odplout, odejít – ačkoliv to má následky.

Nezůstávej tam, kde je ti ubližováno. Ty sama určuješ kdo a v jaké roli bude v tvém životě!

Jejich úlohou je v ideálním případě tě to naučit, neboť využívají dobroty a slabosti. Znají ji a naznačí, že pomáhat se musí v rámci slušnosti, rodiny, práce, kamarádství, partnerství. Že je vhodné se obětovat pro dobro o které žádají..

Zapomínají dodávat, že jde čistě jen o jejich „dobro“ a že sami pomoc nenabízejí. Když požádáš na oplátku ty, často nemohou a nebo se tváří tak otráveně, že se raději zařídíš jinak..

Poradím ti, naprosto je ignoruj.. s pochopením a odpuštěním, neboť zde není proč věnovat pozornost a energii, zde to vážně není v pořádku a rovnováze.. pryč s těmito zkušenostmi, pokud je pojímáš a změníš svá nastavení, již je ve svém životě nepotřebuješ zažívat – tak jednoduché to je! 👌 Stačí to prokouknout 🍀

Zamysli se teď na chvíli, ty bys chtěla něco na úkor druhých? Aby se pro tebe lidé obětovávali? Pokud jsi ta „hodná“ duše, o které se píše, tak bys nesvedla si říct o pomoc tam, kde to není třeba. Opačně ti to ale přijde v pořádku.. opět nerovnováha ☯️ Máme tu v tomto ohledu dvě časté hry – ti co dostávají a ti co dávají. Obojí je v nerovnováze.

Ti co dostávají a nedávají.. ti se učí soucitu, citům a lásce. Jsou pohlcení svou důležitostí, mají pevné sebevědomí, často květnatou řeč a vystupování, myslí ve své podstatě ale jen na sebe a pokud s nimi hrajeme hru, jen to děláme horší a ukotvujeme jejich egoistické nastavení v důležitosti jich samých..

Ti co dávají se naopak učí sebevědomí a sebelásky, postavit se za sebe a své zájmy. Tím se tato hra zde rozvíjí, kdy (obecně) „hodné“ ženy přitahují „zlé“ muže. Oba celky ve skutečnosti přitahuje v první řadě ten protipól, který je třeba se naučit. Oběť potřebuje sebevědomí, pevnost a agresoři potřebují empatii, cit a objevit lásku nejen k sobě, ale i ostatním 💜

„Mohou nás učit a posouvat bolestivé lekce a mohou nás také učit uvědomění třeba skrz tento článek a skrz následující práci na sobě 🍀“

Často jsou tyto vzorce podpořeny otcem nebo matkou, jež jsou na nás tvrdí.. často se to děje duším, jež jsou vyzrálejší a nepochopeny od dětství. V roli je od dětství šikana, pocity podřadnosti a nebo až neviditelnosti. Často díky svému rozdílnému pojetí hodnot nemáme kamarády a stáváme se introverty.

Já byl také zamlklý a ustrašený introvert. Bál jsem se cokoliv říct, jakkoliv se prosadit. Také patřím k popisovanému příběhu a díky práci na sobě jsem jej mohl prohlédnout a vystoupit z těchto her, kde jsem byl „hodný“ a potkával nespravedlivě „zlé“ … je to tak trošku neochota přiznat si, že si tyto situace a lidi přitahuji jako magnet, je těžké přiznat si, že páchané dobro někdy ve skutečnosti může ubližovat nám i ostatním a jsem nesmírně vděčný za ty lekce, díky kterým jsem si toto přiznání nakonec dovolil..

Také jsem byl v šoku.. také jsem to nechtěl slyšet a vidět a na vše raději říkal ano.. připadal jsem si jako „zlý“ – když bych měl říci ne a „každý agresor to vycítil na míle daleko a zneužil toho jak jen mohl!“ Ale to bylo.. uvědomil jsem si, že za vše si mohu sám a že probouzím v druhých přesně to, co si potřebuji zpracovat a co se potřebuji naučit.

Zde na této planetě je třeba vidět za „dobré a zlé“ – je to další hra, kdy se nemůžeme prosadit a ohradit, neboť nechceme být jako ostatní, nechceme být zlí.. Je třeba vystoupit z těchto pout a her.

Říct ne těm, jež toho zneužívají je z jiného úhlu pohledu ta nejmoudřejší a nejmilostivější věc, jakou pro sebe i druhé můžete udělat, dovol si to.. dovol si být tou bohyní, jež dává i dostává a vědomě a moudře volí, jež má vždy na výběr a volí bez ostychu a nevole podle pocitů čistě svých a ne těch vložených společností a agresory 🙏☯️💜

Na závěr jsem se rozhodl použít příklad s růží, neboť něžné pohlaví je spojováno s krásou a jemností! Buď tedy růží, ale dovol si mít i trny a píchnout, když je to třeba. Jedině tak dovolíš své jemnosti a kráse vyniknout v plné míře, kdy ti nebudou olupovat květy ti, jež si toho neváží. Kdy si ani nepřičichnou a nedostanou možnost zkoušet trhat květy..

Jedině tak budeš růží a budeš moct rozvinout svůj květ a aspekty tvé dobroty, jemnosti a moudrosti tam, kde se vrací a rozvíjí a kde růže neuvadá, ale rozvíjí se a roste do své krásy! Jedině tak lze fungovat pro vyšší dobro a poznat své nejvyšší přednosti, když se iluze dobré, hodné a něžné holčičky rozpouští.. Tuto hodnotu ti možná vtloukali do hlavy, když jsi byla malá. Slyšela jsi ji všude možně, ve škole, v práci a ve společnosti. Je to však jedna z iluzí tohoto světa, kdy se hloupost, naivita a dobrota stává jedním.. tak pozor až se to bude zase dít.. buď růží.. děláš to pro sebe 🌹

Na závěr bych doporučil také odpustit všem, jež nám ublížili a protože se touto formou zabývám důkladněji, zmiňuji možnost dopřát si pro sebe vedenou meditaci. Také je možnost se na mě obrátit skrz konzultaci. Pro zajímavost jak meditace působí sem vložím zpětnou vazbu v nahrávce.

https://www.youtube.com/watch?v=BicmJROCA4g&t=30s

Zmíněnou meditaci na odpuštění na dovyživení sama sebe naleznete zde:
Meditace na očištění vztahů, minulých životů a nedořešených útrap

"Mou vášní je tvorba meditací a vědomá práce s myslí. Provázím lidi k naslouchání srdce a objevování sebe sama tak, aby to mysl zatoužila pojmout, uplatnit a žít." Působím jako průvodce v naplnění cesty životem ve zdraví a smyslu bytí. Více na www.meditace.net Můj příběh najdete zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Meditace Ježíše Krista
  • Téma článků
  • Propojme se na Facebooku :)