fbpx

Pro podpoření Svobody.. Nepíši ji velkým kvůli sobě, píši velké S kvůli síle, jež je potřebná k její projevení!

15.10. 2022Matouš Svoboda0

Nepodřizuji své vyjadřování tomu, co si o mně ostatní pomyslí, to jestli se to bude líbit a ani jestli moje slova budou přijata. Jsem svobodně vyjadřující se bytost tak jak cítím a tak jak konám ve svém nejlepší vědomí a svědomí. Necítím však odpovědnost za názory druhých, za nepochopení ve stínu hněvu, domněnek či obav.

Nevnímám potřebu cokoliv vysvětlovat, či dokazovat, kde se druzí lidé upřímně neptají a přesto cítím odpovědnost za to, jak se vyjadřuji a jaký smysl dávám hodnotám a činům, které za mě hovoří. To jestli jsem či nejsem pochopen, jestli jsem či nejsem souzen aniž by se někdo ptal, to už není moje odpovědnost. Nemám potřebu mít pravdu v očích druhých, nemám strach z toho, že nebudu milován, přijímán, či z toho že budu zavrhnut. Mám sílu projevit se i za cenu, že se to nebude líbit.

Nebojím se toho, že mě někdo zraní a ani se nebojím zranit. Cítím potřebu být plně naživu skrze konání, kdy se snažím dělat věci tak, jak nejlépe dovedu a za to se nebojím ani zemřít. Je v pořádku padnout jako živá bytost, ale není v pořádku vzdát se za života a vlastně ani nezačít žít.

Dovoluji si mít takovou drzost, že mohu milovat a mít rád i ty, jež mě nenávidí, avšak to neznamená, že jim hodlám dávat pozornost, že se nechám zatahovat do jejich bojů a hádek.. Kdo cítí potřebu se hádat, bojovat či soudit se pro dokazování si své vlastní pravdy, nechť si najde parťáka na své podobné úrovni vnímání a priorit.. Tam si dovoluji vymezení se a odloučení.. to je pro mě Svoboda 🙏

"Mou vášní je tvorba meditací a vědomá práce s myslí. Provázím lidi k naslouchání srdce a objevování sebe sama tak, aby to mysl zatoužila pojmout, uplatnit a žít." Působím jako průvodce v naplnění cesty životem ve zdraví a smyslu bytí. Více na www.meditace.net Můj příběh najdete zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Meditace Ježíše Krista
  • Téma článků
  • Propojme se na Facebooku :)