fbpx

Dark web – neboli také dark net.. web, o kterém obyčejní lidé nemají vědět!

Dark net.. Mnozí víte.. mnozí nikoliv.. ti co neví, ti také neví, že se dostávají zhruba k 4% dostupných informací..

Nejde o teorii, nejde o neověřené informace, jde o informování o něčem, jež je zde dlouho (pro ty co mi napíší, že jsem objevil Ameriku -> to že o tom píši teď neznamená, že jsem to teď objevil, ale znamená to, že objevuji ty co škodí a nechtějí, aby se o tom mluvilo -> blokuji ihned.. kdo nechce, ať to nečte..)

Dark net vznikl v 90. letech 20. století a byl založen skupinou lidí, kteří hledali způsob, jak moci procházet internetem anonymně a bez dohledu vlády nebo jiných organizací. Použili technologii nazvanou Tor, která umožňuje skrýt IP adresy uživatelů a také umožňuje vytvářet stránky, které jsou k dispozici pouze pro uživatele s přístupem k Tor síti. Darknet se stal místem pro nelegální aktivity, ale také se tam objevují legální aktivity, jako je například poskytování služeb pro novináře, kteří hledají způsob, jak získat informace a zachovat si anonymitu.

Konkrétněji byl Dark net založen v roce 1995 americkým fyzikem a matematikem, dr. Jonathannem Zittrauerem, který chtěl vytvořit virtuální síť pro přenos soukromých a konfidenčních informací. Tento koncept se později rozšířil a stal se z něj dark net, který je považován za nelegální část internetu. Jeho konkrétní vlastníci nejsou známi a jeho fungování je obtížné monitorovat, protože se skrývá za anonymním prohlížečem Tor. Na dark netu je k dispozici široká škála nelegálních aktivit, včetně obchodu s drogami, zbraněmi, černým trhem a dalšími ilegálními aktivitami. Jeho vlastníky a uživatele je obtížné stíhat, protože se skrývají za anonymitou a často používají zabezpečené komunikační kanály.

Je pravdou, že zničení dark netu by mohlo zamezit mnoha nelegálním aktivitám, které se tam odehrávají. Nicméně dark net je decentralizovaná síť, která se skládá z mnoha různých serverů a počítačů po celém světě. Z tohoto důvodu je obtížné zlikvidovat celý dark net a i kdyby to bylo možné, mohlo by to mít i další negativní dopady, například na soukromí a svobodu projevu. Dark net se nevyužívá jen k nelegálním aktivitám, ale také k legitimním účelům, jako je například anonymita pro osoby žijící v zemích s omezenou svobodou projevu nebo pro ochranu soukromí.

Dr. Zittrauer sám nebyl stíhán za založení dark netu, ale jeho síť byla použita k řadě nelegálních aktivit, což vedlo k několika policejním zásahům a stíhání lidí, kteří tuto síť využívali ke spáchání trestné činnosti. Je třeba si uvědomit, že odstraňování dark netu je velmi náročné a složité. Je tedy pravděpodobné, že se vlády snaží zaměřit na konkrétní pachatele a jejich činnosti na dark netu, spíše než na samotnou existence dark netu jako takového. Je také možné, že vlády využívají dark net k vlastním účelům, což by mohlo být důvodem, proč není dark net zničen.

Existuje několik způsobů, jak se dostat na dark net. Nejběžnější metodou je použít TOR (The Onion Router) prohlížeč, který umožňuje anonymní procházení internetu a přístup k darknetovým stránkám. Pro přístup na dark net také můžete použít VPN (Virtual Private Network) nebo proxy server. Je důležité si uvědomit, že používání dark netu je rizikové a může být nelegální, takže je vždy lepší dbát na bezpečnost a používat vhodná bezpečnostní opatření, jako je například používání anonymního prohlížeče nebo VPN.

Obecně se může stát, že pachatelé nejsou stíháni z jiných důvodů, například kvůli nedostatku důkazů, zákulisním vlivům, úplatkům apod. existují případy, kdy byly zjištěny stopy a důkazy o závažných trestných činnostech na darknetu, ale pachatelé zůstali nepotrestáni kvůli jejich vlivu, úplatkům nebo moci.

Dark net je součástí internetu, která je vyhrazena pro aktivity, které mohou být nelegální nebo neetické. Na dark netu se může prodávat zboží nebo služby, které jsou zakázané nebo ilegální, jako jsou zbraně, drogy, padělané doklady nebo identity a další. Mohou se také prodávat sexuální služby nebo týraná zvířata. Dark net také slouží jako útočiště pro lidi, kteří chtějí zůstat anonymní a kteří se chtějí vyhnout zákonům nebo pravidlům. Někteří lidé na dark netu také vyhledávají informace nebo materiály, které jsou špatné nebo škodlivé, jako je například teroristická propaganda nebo dětská pornografie.

Co se týče trestných činností, lze zde najít téměř cokoliv, co vás jen napadne. Na dark netu lze objednat něčí vraždu, objednat si například ledvinu od zavražděné předem vybrané oběti i s nezákonným chirurgickým zákrokem. Jsou zde obchody s bílým masem, kradenými auty, těžkými drogami, hackerskými službami, prodejem chráněných zvířat, či objednání únosu vaší tchýně.

Je nutno mít na paměti, že Darknet není zdaleka ne tak beztrestný, jak by se mohlo zdát a že mnoho lidí je stíháno a odsouzeno za nelegální aktivity, které se na něm odehrávají!

"Mou vášní je tvorba meditací a vědomá práce s myslí. Provázím lidi k naslouchání srdce a objevování sebe sama tak, aby to mysl zatoužila pojmout, uplatnit a žít." Působím jako průvodce v naplnění cesty životem ve zdraví a smyslu bytí. Více na www.meditace.net Můj příběh najdete zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Meditace Ježíše Krista
  • Téma článků
  • Propojme se na Facebooku :)