fbpx

Kam jsme se posunuli v 21 století v pojetí barev spojenými s postavením se za sebe!?

Co by na dnešní pojetí, kdy je boxer schopen bojovat v růžových trenkách, asi řekli Lakotové?

Siouxové, především Lakotové, byli známí svými válečnými tradicemi a rituály. Před bitvou si válečníci Siouxů obvykle potírali obličej a tělo černou a červenou barvou. Černá barva symbolizovala smrt a odhodlání zemřít v boji, zatímco červená barva představovala krev a sílu?!

Upřímně.. jak by vypadal jejich pohled na muže v růžových trenkách?!

Čerokíové, Apačové, Mohykáni a Irokézové měli také své válečné tradice a používali malování těla před bojem. V případech boje používali a preferovali právě černou a červenou barvu..🔥

Apačský tanec „Ga’an“, který se prováděl před bojem, byl rituální tanec, který symbolizoval příchod duchů zemřelých bojovníků a jejich pomoc v boji. Během tohoto tance se používaly ohně a masky, které byly spojeny s posmrtným světem a sílou duchů.

Bojové tance, oheň, přechod přes žhavé uhlíky, spojení s předky, rituály spojené s duchy války.. to vše bylo rituálně spojeno s bitvou různě podle mnohých tradic, které se různě po světě lišily podle kultury, nicméně to bojovníky indiánů formovalo před bitvou, dodávalo jim to odvahu čelit smrti, bolesti, zvýšit svou sílu a zároveň věřit v ochranu svých nejlepších bojovníků a celého kmene.

🔴 Červená barva byla často projevem válečné krve, síly a odhodláním ji prolévat..

⚫ Černá barva byla spojována se smrtí, ale také s ochranou a sílou čelit jí v podobě bolesti..

Dohromady tvořily nejčastější kombinaci barev boje a války, která nepřátelům naháněla hrůzu!! Už jen zjevení válečných bojovníků s odhodláním zemřít, jež jsou posíleni s rituálním spojením předků a obětování se budil respekt, plně si totiž uvědomovali význam těchto barev a co s sebou tato kombinace nese..

A nyní ve 21 století vidíte úkaz „boje v růžových šortkách“ a jen tak nazdařbůh.. pro nic.. pro ego postavené nad hodnoty druhých..

.. už jen ty růžové trenky úplně celou energii příspěvku naprosto rozbíjí a vše napsané posílá do kopru.. tak jako LGBT a jejich obrácené pořadí barev duhy proti přírodě, na kterém je toto znázornění cíleně postaveno (jen tak mimochodem)..

Zvrácenost má v dnešní době mnoho podob a co se týče barev.. to je epizoda sama pro sebe.. Růžová je správně spojována se symbolikou srdce, neboť růžová charakterizuje nevinnost, lásku bez podmínek, často je s ní spojován vztah matky a dítěte.. nikoliv bojovníka..

Své jsme v této době udělali přidělením modré barvy klukům -> ještě se to říká -> klučičí barva.. (jak z nich mají poté dozrát muži?)

🔵 Modrá barva totiž uklidňuje, je to barva spíše pečující a hledání mírových cest i za cenu ustoupení. Podporuje spíše loajální přístup, než projevení se.. Proto je nevhodná pro boj a pro pěstování si sebevědomí a prosazení se.. Popravdě jde o barvu, která se hodí spíše k ženám pro rozvíjení cítění, péče a podpory.

🔴 Naopak červená byla přiřazena holčičkám a nyní když víte, že její význam je především v prosazení, dominanci a činu a akce a právě proto byla zvolena jako hlavní barvou pro boj -> co na to říkáte?

🤷 Neprospívá to náhodou k naprostému opaku hodnot ve společnosti? K tomu, že se ženy cítí býti mužem a muži zase ženou? Co když vám řeknu, že z pohledu významu barev a toho jak pracují s lidskou psychikou je zřejmé, že je to zde schválně a naprosto záměrně obráceně?!

A pokud to věděli Siuxové, Apačové, Čerokíové, Mohykáni a mnozí další Indiánské kmeny a tradiční východní kultura (jsou si dobře vědomi, že červená je barvou podporující mužskou dominanci a modrá ženskou péči „mužská a ženská energie“) -> proč to zde na západě dnes nevíme? Proč je mnohé naprosto obráceně.. A proč je zvrácenost v mnohém naprosto jasně a cíleně podporována?! Co na to říkáte, umíte si představit indiány v bojových růžových barvách?

PS: Ve východních směrech bývá červená spojována se základními instinkty pro přežití. Je to vnitřní práce pro budování naší stability a postavení se čelem omezujícím strachům..

"Mou vášní je tvorba meditací a vědomá práce s myslí. Provázím lidi k naslouchání srdce a objevování sebe sama tak, aby to mysl zatoužila pojmout, uplatnit a žít." Působím jako průvodce v naplnění cesty životem ve zdraví a smyslu bytí. Více na www.meditace.net Můj příběh najdete zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Meditace Ježíše Krista
  • Téma článků
  • Propojme se na Facebooku :)