fbpx

Socha Svobody jako novodobý symbol svobody?!

Co když ne.. Odkud se vzala předloha pro její podobu? Náramně připomíná Hekaté, což je řecká bohyně temnoty. Mimochodem má také 7 trnů na hlavě a je spojována s obětmi a nocí, kdy se při různých rituálních obřadech prováděly akty, včetně zmíněných obětí, cílem bylo dostat její přízeň. Záleželo na kultovních tradicích, regionu a období, které se dochovaly v rámci starověkých řeckých náboženských praktik.

Hekaté nejvíce uctívali v noci, lidé přinášeli oběti spojenými tajemnými rituály. Často ji uctívali jako paní temnot s prosbou o ochranu na cestách, věřili, že je pojítkem pro bránu mezi světy, věřili v její magickou moc. Zobrazována byla jako ženská mystická postava s pochodní, jindy s mečem a také jako trojpostava především s hady a psi, kteří s ní byli spojováni a právě psi byli často předurčeni jako oběť. Obětní rituály však vypadaly různě. Zdůrazňovalo se spojení s noční temnotou a s mystérii, symbolem byly také svíčky a pochodně.

Pro globální elity má lidský život hodnotu jen z pozice otroků, jež když se přemnoží -> jsou naprosto postradatelní.. navíc z pohledu trošku za hranice lidského chápání jde o odpadní materiál, jež se opotřebuje a je třeba jej nahradit zrovna tak, jako pokažený stroj.

Dítě nemá žádnou hodnotu, nicméně jednou doroste a bude se dát zneužít a využít pro další plány a tak je třeba jej odmala učit, jak se správný otrok chová. A staří? Jejich náhlá a zvýšená úmrtnost? Není to snad geniální? Z tohoto pohledu jde již o vyřazení nepotřebných strojů.. ti už totiž neslouží a na rozdíl od dětí již je nejde vychovat a předurčit k novým plánům, z tohoto hlediska jsou zbyteční..

"Mou vášní je tvorba meditací a vědomá práce s myslí. Provázím lidi k naslouchání srdce a objevování sebe sama tak, aby to mysl zatoužila pojmout, uplatnit a žít." Působím jako průvodce v naplnění cesty životem ve zdraví a smyslu bytí. Více na www.meditace.net Můj příběh najdete zde
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • Meditace Ježíše Krista
  • Téma článků
  • Propojme se na Facebooku :)